martes, 17 de agosto de 2010

SE SIGUE AVANZANDO

AUNQUE EN GRECIA YA DAN LA OPERACIÓN POR CERRADA, EL ENTORNO DE MOISÉS COMENTA QUE EL ACUERDO TODAVIA ESTA LEJOS




En Grecia existe muchísimo interés en conocer un poco más a Moisés Hurtado

GAZZETTA.GR (http://www.gazzetta.gr/sport/item/97650-αυτός-είναι-ο-ουρτάδο?tmpl=component&print=1)

MISTER 22 (MH22)

Ο Μοϊσές Ουρτάδο είναι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Καταλανό άσο που φοράει μόνο το... «22»!

Τα ονόματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου και αφορούσαν την κάλυψη της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού ήταν πραγματικά... αναρίθμητα. Αυτό έγινε μέχρι να έρθει στον πάγκο των Πειραιωτών για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Ο «Τσινγκούρι» αποφάσισε. Ήθελε τον Μοϊσές Ουρτάδο από την πρώτη φορά που πάτησε... Πειραιά, τον θέλει «διακαώς» και τώρα. Όπως όλα δείχνουν αυτή η δεύτερη φορά θα είναι και η... φαρμακερή, αφού ο Καταλανός είναι ένα βήμα από το να φορέσει την «ερυθρόλευκη».
Το gazzetta.gr παρουσιάζει την «δύναμη» της μεσαίας γραμμής της Εσπανιόλ.

Όχι Ισπανός... Καταλανός!

Ο Μοϊσές Ουρτάδο είναι γέννημα-θρέμμα της Καταλωνίας, αφού γεννήθηκε στην περιοχή Σαμπαντέλ της Βαρκελώνης και ανέκαθεν υποστήριζε τα ιδανικά της καταλανικής ιδεολογίας. Μάλιστα αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα της Καταλωνίας, η οποία πάντως δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, πετυχαίνοντας στην μοναδική του εμφάνιση και τέρμα.

Το πρώτο διάστημα της... καριέρας του, δηλαδή σε παιδική ηλικία, χρειαζόταν να περνάει σχεδόν όλη μέρα στο δρόμο προκειμένου να προλαβαίνει να συνδυάζει το σχολείο με την προπόνηση. «Θυμάμαι πάντα τη διαδρομή μέσα σε λεωφορεία, μετρό, τρένα και σε αυτοκίνητα άλλων παιδιών. Θυμάμαι που επέστρεφα στο σπίτι στις 11 το βράδυ για να φάω και να κάνω τα μαθήματα της επόμενης μέρας. Η μία μέρα μετά την άλλη, χωρίς ξεκούραση. Σχεδόν 16 ώρες στο δρόμο ανάμεσα σε μαθήματα και προπονήσεις».

Λατρεία με το «22»...

Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρουν οι φίλοι του Ολυμπιακού για το νέο πιθανότατα απόκτημα της ομάδας τους είναι ότι τρέφει... παθολογική αγάπη για το νούμερο «22», το οποίο είχε ανέκαθεν στην πλάτη σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Θεωρεί ότι το συγκεκριμένο νούμερο του φέρνει γούρι, ενώ ενδεικτικό είναι ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του 29χρονου μέσου, «www.moiseshurtado.com» ο τυχερός αριθμός κάνει την εμφάνιση του δίπλα στο όνομα του Μοϊσές Ουρτάδο.

Το «22» στον Ολυμπιακό το φοράει ο Κώστας Μητρόγλου και είναι άγνωστο το αν θα γίνει κάποια...«τράμπα» σε περίπτωση που ο Καταλανός πιάσει Λιμάνι.

Ο αγαπημένος του Ερνέστο!

Ο Μοϊσές Ουρτάδο ήταν ο «διακαής» πόθος του Ερνέστο Βαλβέρδε κατά την έλευση του στον Ολυμπιακό την πρώτη σεζόν. Τότε δεν αποκτήθηκε, τώρα όμως εκτός απρόοπτου οι δύο άνδρες θα θητεύσουν ξανά μαζί, αφού ο «Τσινγκούρι» υπερεκτιμά τον Ουρτάδο από την κοινή τους παρουσία στην Εσπανιόλ. Μάλιστα ο Μοϊσές τρέφει μεγάλο σεβασμό προς τον Βαλβέρδε και τον θεωρεί «μέντορα» του μιας και πραγματοποίησε κορυφαίες σεζόν με τον Βάσκο τεχνικό στην Εσπανιόλ.

Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, από την πλευρά του, την εποχή που ήταν στην ισπανική ομάδα δεν μπορούσε να διαννοηθεί την Εσπανιόλ χωρίς τον Ουρτάδο.

Παίρνει κάρτες λόγω... πάθους

Ένα από τα μειονεκτήματα του Μοϊσές Ουρτάδο είναι ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων παθιάζεται τόσο που κάποιες φορές κάνει... απερίσκεπτα μαρκαρίσματα και έτσι φορτώνεται με κάρτες. Μάλιστα τη σεζόν 2006-2007 ο 29χρονος μέσος αποβλήθηκε στο κρισιμότερο ματς, όπου η Εσπανιόλ αντιμετώπιζε την Σεβίλλη στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ εκείνης της σεζόν, κάτι που μετάνιωσε πικρά όπως παραδέχτηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Από την άλλη όμως το πάθος που βγάζει ο Ουρτάδο μόνο καλό θα κάνει στον Ολυμπιακό που χρειάζεται επειγόντως ένα «σκυλί» να... δαγκώνει στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Παίζει παντού!

Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ του ισπανικού πρωταθλήματος, ωστόσο η ανάγκη πολλές φορές τον έχει μετατοπίσει... προς τα πίσω. Από το ξεκίνημα ακόμα της καριέρας του και μέχρι σήμερα, ο Μόισες Ουρτάδο ήταν και είναι... διπλοθεσίτης, αφού αγωνίζεται με την ίδια επιτυχία στο κέντρο της άμυνας.

«Νιώθω το ίδιο καλά και στις δύο θέσεις. Σίγουρα προτιμώ να παίζω ως αμυντικός μέσος κι εκεί είμαι καλύτερος, αλλά αν πρέπει να παίξω στο κέντρο της άμυνας, δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Νίκησε την... πάθηση!

Ο Μόισες Ουρτάδο έχει διαγνωστεί με «pubalgia», μια πάθηση που συνήθως «χτυπάει» ποδοσφαιριστές και αθλητές του χόκεϊ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνά προβλήματα τραυματισμού στη βουβωνική χώρα και χρειάζεται ειδικά θεραπεία. «Για πολλά χρόνια υπέφερα από χρόνια pubalgia, μια πάθηση που κρατάει αιώνια. Μετά, όμως, από πολλές θεραπείες νομίζω ότι έχω καταφέρει να την αφήσω πίσω μου».

Από την ίδια πάθηση ταλαιπωρούνται ο Κακά και ο Φερνάντο Τόρες.

Η απώλεια του Ντάνι!

Όντας σχεδόν μια ολόκληρη ζωή στην Εσπανιόλ, ο Μόισες Ουρτάδο ήταν από εκείνους που πόνεσαν περισσότερο με τον αιφνίδιο θάνατο του Ντάνιεν Ζάρκε. Λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν, δημοσιεύτηκε γράμμα του αρχηγού της Εσπανιόλ, στο οποίο ανέφερε: «Δεν θέλω να θυμάμαι. Δεν θέλω να έχω την ανάμνηση της τελευταίας φοράς που σε είδα. Θέλω να θυμάμαι όλες τις αρχές που μας δίδαξες και να σου πω πως πάντα θα είσαι ανάμεσά μας. Όπου κι αν είσαι, θα σε έχουμε στην καρδιά μας. Σε ευχαριστώ για όλα φίλε μου».

Πριν λίγες μέρες, ο Ουρτάδο έγραψε εκ νέου, με αφορμή τη συμπλήρωσε ενός χρόνου από το θάνατο του πρώην συμπαίκτη του. «Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγες. Ένας χρόνος που ήταν όλα διαφορετικά για μένα και ο πιο δύσκολος που έζησα, μέχρι τώρα. Οι χαρές και οι λύπες δεν ήταν πια οι ίδιες. Θα είσαι πάντα μαζί μας».

Λάτρης της μουσικής!

Ο έρωτάς του με τη μουσική ξεκίνησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη. Έκτοτε έχει παρακολουθήσει αναρίθμητες συναυλίες και με ιδιαίτερη αδυναμία στη ροκ μουσική. Αγαπημένο του συγκρότημα είναι οι Queen, sτη μουσική των οποίων των μύησε ο πατέρας του. Μεγάλωσε με το τραγούδι «Barcelona», που έγραψε ο Φρέντι Μέρκιουρι και ήταν ντουέτο με τη Μοντσερά Καμπαγιέ. Ένα τραγούδι που δεν πρόλαβε να ερμηνεύσει στην τελετή έναρξης, αφού πέθανε οκτώ μήνες νωρίτερα.

Αναντικατάστατος, αλλά υπάρχει... κρίση!

Ο Μοϊσές Ουρτάδο αποτελεί τα τελευταία χρόνια βασικό και αναντικαταστάτο ποδοσφαιριστή στην «μηχανή» της Εσπανιόλ και πολλοί ίσως να παραξενεύονται που ο ισπανικός σύλλογος δεν προσπαθεί να κρατήσει τον Καταλανό μέσο. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ισπανικός σύλλογος τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πολλά και συνεχή οικονομικά προβλήματα και μία ενδεχόμενη πώληση του Ουρτάδο στον Ολυμπιακό με 3 εκατομμύρια ευρώ θα αποτελέσει μεγάλη οικονομική «ανάσα» στα ταμεία του συλλόγου.

En el periódico griego, se habla de la internacionalidad de Moisés con Catalunya y de sus inicios en el futbol con el Espanyol.

Del culto de Moisés por el número 22 o de su relación con Ernesto Valverde, el entrenador con el que ha realizado sus mejores temporadas.

Moisés explica también lo que significó en su vida, convivir con Dani Jarque:
"Queremos recordar. No quiero tener el recuerdo de la última vez que te vi. Me acuerdo de todos los principios que nos enseñaste y decirte que siempre estarás entre nosotros. Dondequiera que estés, te tenemos en nuestros corazones".

Hace unos días, Moisés escribió de nuevo para recordar a Dani en el anivesario de su muerte.
"Ha pasado un año desde que te fuiste. Ahora todo es diferente para mí y lo más difícil que he experimentado hasta ahora. Los gozos y las penas ya no son lo mismo. Siempre estarás con nosotros ".

Moisés, uno de los mejores centrocampistas defensivos de la liga española, también puede jugar de defensa central si el equipo lo necesita: "Me siento bien en ambos lugares. Definitivamente prefiero jugar como centrocampista defensivo , pero si tengo que jugar de defensa central, no tengo ningún problema. "

Amante de la música.

El amor por la música comenzó en los Juegos Olímpicos de 1992 en Barcelona. Desde entonces ha asistido a numerosos conciertos. Su banda favorita es The Queen, la música que le enseño su padre. Creció con la canción «Barcelona», escrita por Freddie Mercury.
Una canción que nunca tuvo la oportunidad de interpretar en la ceremonia de apertura, después de su muerte ocho meses antes.