sábado, 31 de mayo de 2008

SIGUE EL INTERÉS GRIEGO POR MOISÉS

RESUMEN DE PRENSA GRIEGA
30-5-08

SPORT 24

Ουρτάδο: "Όλα μπορούν να συμβούν με Ολυμπιακό"



Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο μετακίνησης του στον Ολυμπιακό ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής του Ερνέστο Βαλβέρδε, Μοϊσές Ουρτάδο, ο οποίος αποκάλυψε όμως ότι δεν έχει δεχθεί κρούση ακόμη.


"Είναι κάτι που αφορά όλες τις πλευρές και δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Αλλά όλα μπορούν να συμβούν αν όλοι μείνουν ευχαριστημένοι. Πάντως αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω τίποτα για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού".

Ο Ουρτάδο πάντως αναφέρθηκε και στην κακή ατμόσφαιρα που υπήρχε στην Εσπανιόλ την εφετινή σεζόν, γεγονός για το οποίο κατηγορήθηκε ως υπεύθυνος ο νέος προπονητής των πρωταθλητών.

"Υπήρχαν κάποιες στιγμές που η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ μας ήταν ευδιάκριτη, ιδιαίτερα τις άσχημες στιγμές. Πολλές φορές πολλά πράγματα λύνονται με την κουβέντα" είπε ο Ουρτάδο, ο οποίος βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας.

sport24.gr

GOAL


Μοϊσές θέλει να φέρει ο Βαλβέρδε




Τον 27χρονο Μοϊσές Ουρτάδο της Εσπανιόλ, προσπαθεί να πάρει στον Ολυμπιακό, ο νέος προπονητής των «ερυθρολεύκων», Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Μοϊσές είναι αμυντικός μέσος και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στη θέση του, στο ισπανικό πρωτάθλημα.Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Ισπανών, ο Βαλβέρδε συναντήθηκε με τον ποδοσφαιριστή και του πρότεινε να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Μοϊσές φάνηκε να απαντάει πως είναι διαθέσιμος για μία τέτοια μετακίνηση, αλλά το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η ρήτρα του ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ και το συμβόλαιό του λήγει το 2012. Ο Βαλβέρδε εκτιμά απεριόριστα τα ποδοσφαιρικά προσόντα του ποδοσφαιριστή, αφού στα δύο χρόνια συνεργασίας τους, ο Μοϊσές ήταν ο προπονητής στον αγωνιστικό χώρο και αυτός που έδινε το σύνθημα του πάγκου στους συμπαίκτες του. Η μεταγραφή είναι εξαιρετικά δύσκολη και αν λάβουμε υπόψη μας ένα δημοσίευμα της καταλανικής «Sport», τότε ο Ολυμπιακός πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Ισπανός μέσος ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του, με τη διοίκηση της Εσπανιόλ να τον εμπιστεύεται απόλυτα και να χτίζει πάνω σ’αυτόν την επόμενη Εσπανιόλ. Βέβαια σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο Μοϊσές επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό του Champions League, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τη θέληση του προέδρου Σωκράτη Κόκκαλη για τη συγκεκριμένη μεταγραφή.
goal.com

GOALDAY

«Θέλει τον Ουρτάδο»


Ο Μόισες Ουρτάδο της Εσπανιόλ είναι η πρώτη μεταγραφική επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε για τον Ολυμπιακό

ΤΩΝ ΧΡ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ & Ε. ΡΑΜΖ

Ο Μόισες Ουρτάδο της Εσπανιόλ φαίνεται πως είναι η πρώτη μεταγραφική επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε για τον Ολυμπιακό, όπως άλλωστε σας αναφέραμε στο χθεσινό φύλλο, αφού και η εφημερίδα της Βαρκελώνης «Sport» με χθεσινό της ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει το «ψηστήρι» στο δυναμικό μεσοαμυντικό.

«Ο Βαλβέρδε μπορεί να πάρει μαζί του τον Ουρτάδο» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ και η εφημερίδα συνεχίζει: «Ο Μόισες είναι το δεξί χέρι του Βαλβέρδε στον αγωνιστικό χώρο και πρόκειται για παίκτη τον οποίο θέλει στον Ολυμπιακό ο πρώην κόουτς της Εσπανιόλ. Μάλιστα σε ιδιωτικές συζητήσεις των δύο ο Βαλβέρδε είχε διερευνήσει αν ο παίκτης θα τον ακολουθούσε σε περίπτωση που έφευγε από την Εσπανιόλ. Αυτή η στιγμή έφτασε και μάλιστα την περασμένη Τρίτη ο Βαλβέρδε είχε συνάντηση με τον Ουρτάδο στο ''Μονζουίκ'' και του μετέφερε την πρότασή του. Ο δυναμικός άσος της ισπανικής ομάδας κάθε άλλο παρά αρνητικός ήταν στο ενδεχόμενο να ακούσει την πρόταση που θα του κάνει ο Ολυμπιακός».

Οι πληροφορίες μάλιστα έκαναν λόγο για συνάντηση χθες βράδυ του παίκτη με τον ατζέντη του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεργασία των δύο πλευρών. Ο Ουρτάδο έχει συμβόλαιο με την Εσπανιόλ μέχρι το 2012 και προβλέπεται ρήτρα ύψους 12 εκατ. ευρώ. Ο Βαλβέρδε όμως έχει πει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι η μεταγραφή μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες μέρες οι Πειραιώτες να καταθέσουν επίσημη πρόταση στην ομάδα της Βαρκελώνης.

Το ενθαρρυντικό της υπόθεσης για τον Ολυμπιακό είναι πως ο Ουρτάδο δείχνει διατεθειμένος να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, αρκεί να του γίνει μια καλή πρόταση. Το σίγουρο βέβαια είναι ότι για να γίνει η μεταγραφή θα πρέπει να βγει ένα σημαντικό ποσό από τα ταμεία του Ολυμπιακού. Από τη στιγμή όμως που ο Βαλβέρδε θέλει αυτόν τον παίκτη, οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν ό,τι μπορούν για να προχωρήσουν στην υλοποίηση αυτής της μεταγραφής.

goalday.gr