sábado, 31 de mayo de 2008

Grecia ya conoce a Μοϊσές Ουρτάδo


RESUMEN DE PRENSA GRIEGA
29-5-08


DAYNEWS

Ο Ερνέστο και οι μεταγραφές...



Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι από χθες και επίσημα προπονητής του Ολυμπιακού και έπιασε αμέσως δουλειά καθώς χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Ο Ισπανός τεχνικός μελετά ήδη τους αγώνες της ομάδας την χρονιά που μας πέρασε μέσω dvd, ενώ τα πρώτα ονόματα μεταγραφικών στόχων έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Πρώτο φαβορί ο Μοϊσές Ουρτάδο, κινήσεις για Μοριέντες, Παβόν, Παντιάνι...

Ο Βαλβέρδε μελετά εδώ και δυο ημέρες σχεδόν ακατάπαυστα dvd με αγώνες του Ολυμπιακού της περσινής χρονιάς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στόχος του είναι να αποκτήσει όσο πιο καλή εικόνα γίνεται για τους παίκτες πριν την έναρξη της προετοιμασίας αλλά και να διαπιστώσει σε ποιες θέσεις η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και ανάλογα να κινηθεί.
Όπως φυσικά και για τους παίκτες που δεν θα υπολογίζει αν και αυτό είναι ακόμη νωρίς για να γίνει...

Έτσι μετά τον προπονητή ακολουθούν και οι μεταγραφές.
Ο Βαλβέρδε έχει ήδη έτοιμη λίστα με ονόματα παικτών που αγωνίζονται στην Ισπανία και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί ήδη η πρώτη με τον Μοϊσές Ουρτάδο να αποτελεί το μεγάλο φαβορί για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Ο 27χρονος αμυντικός χαφ αποτελεί τον αγαπημένο παιδί του Βαλβέρδε και έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι είναι ο παίκτης που θα πάρει μαζί του από τη στιγμή που θα αποχωρούσε από την Εσπανιόλ.

Αυτό τελικά έγινε για τα... μάτια του Ολυμπιακού και όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει και ο Ουρτάδο.
Ο ισπανός άσος πάντως δεσμεύεται με συμβόλαιο, όμως η Εσπανιόλ δεν έχε πρόβλημα να τον παραχωρήσει.

Από κει και πέρα έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα από την ιβηρική αγορά. Θα σας αναφέρουμε τα ονόματα των Ιγκόρ Γκαμπιλόντο (29 ετών, αμυντικό χαφ της Αθλέτικ Μπιλμπάο), Εντού (29 ετών, επιθετικός της Μπέτις), Παβόν (28 ετών, στόπερ, Σαραγόσα), Χάρκε (25 ετών, στόπερ, Εσπανιόλ) τα οποία αναμένεται να απασχολήσουν τους πρωταθλητές καθώς είναι παίκτες που εκτιμά απεριόριστα ο Ερνέστο Βαλβέρδε και είναι εφικτό να αποκτηθούν...

Ενδιαφέρον υπάρχει και μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από φιλολογικό με τους Φερνάντο Μοριέντες και Βάλτερ Παντιάνο.

Και οι δυο επιθετικοί δεσμεύονται με συμβόλαιο με τις Βαλένθια και Οσασούνα αντίστοιχα, όμως η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά μιαενδεχόμενη πρόταση...

DayNews


SPORT 24

Ολυμπιακός

"Ψήνει" Ουρτάδο ο Βαλβέρδε



Το «alter ego» του στον αγωνιστικό χώρο, Μοϊσές Ουρτάδο, επιθυμεί να φέρει στον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα της Βαρκελώνης «Sport»

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν πριν από λίγες ημέρες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σαντ Αντριά της Εσπανιόλ, όταν ο νέος προπονητής των ερυθρολεύκων θέλησε να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα και ο Ουρτάδο συνέχιζε την αποθεραπεία του. Ο 27χρονος αμυντικός μέσος, ο οποίος προέρχεται από την ακαδημία της Εσπανιόλ, ήταν, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, διαθέσιμος να ακούσει την πρόταση από τον Βαλβέρδε. Σήμερα μάλιστα θα συναντηθεί με τον μάνατζερ του προκειμένου να εξερευνηθεί το ενδεχόμενο μετακίνησης του στον Ολυμπιακό. Υπόθεση πολύπλοκη μιας και πέρυσι η «επέκταση του Βαλβέρδε» στο γήπεδο, όπως αποκαλείται ο ακαταπόνητος μέσος, ανανέωσε το συμβόλαιο του ως το 2012. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δαπανήσει ποσό 12 εκατομμυρίων ευρώ αν θελήσει να τον αποκτήσει, όσα χρήματα δηλαδή προβλέπει η ρήτρα του. Ποσό απαγορευτικό φυσικά για έναν αμυντικό μέσο. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας πάντως αναφέρεται ότι η προσφορά θα πρέπει να είναι δελεαστική οικονομικά για να πεισθεί ο Ουρτάδο αρχικά να αφήσει την ανταγωνιστική Πριμέρα Λίγκα για τον Πειραιά.

Sport24.gr

CHAMPIONSDAY

Με το... τηλέφωνο στο αυτί βρίσκεται ο Ουρτάδο, περιμένοντας πρόταση του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τους Ισπανούς

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΘΗΝΑ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ
«Στόχος ο Ουρτάδο»

Στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός, νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, βρίσκεται στα Κανάρια Νησιά και ακολούθως, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επιστρέψει στη βάση του, για να ταξιδέψει από ‘κει στην Αθήνα, όπου και θα παρουσιαστεί επίσημα απ’ τους «ερυθρολεύκους». Την ίδια ώρα, στην πατρίδα του έχουν ξεκινήσει τα σενάρια για τους παίκτες που ενδιαφέρεται να φέρει μαζί του στη νέα του ομάδα! Η εφημερίδα «Sport» της Βαρκελώνης δημοσίευσε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο Βαλβέρδε θέλει να φέρει στον Ολυμπιακό τον βασικό αμυντικό χαφ της Εσπανιόλ, Μόισες Ουρτάδο Πέρεζ, τον οποίο εμπιστευόταν με «κλειστά μάτια» στο διάστημα που προπονούσε την καταλανική ομάδα. «Ο Μόισες Ουρτάδο είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τον Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Στα δύο χρόνια που καθόταν ο Βαλβέρδε στον πάγκο της Εσπανιόλ, ο Ουρτάδο αποτελούσε το δεξί του χέρι και την προέκτασή του στον αγωνιστικό χώρο. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν πριν από λίγες ημέρες στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Εσπανιόλ, όπου ο Βαλβέρδε θέλησε να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα και ο Ουρτάδο συνέχιζε την αποθεραπεία του και συζήτησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαλβέρδε έχει ήδη προσεγγίσει τον Ουρτάδο και τον ρώτησε αν θέλει να έρθει στον Ολυμπιακό. Ο ποδοσφαιριστής φάνηκε ανοικτός σε αυτό το ενδεχόμενο και περιμένει να ακούσει την πρόταση του Ολυμπιακού και σήμερα κιόλας (σ.σ. την Πέμπτη) θα είχε συνάντηση με τον μάνατζέρ του, Αλμπέρτο Σάλας, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο μεταγραφής», ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι εάν ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει τον Ουρτάδο θα χρειαστεί να κάνει μια πάρα πολύ καλή πρόταση, αφού τον περασμένο Γενάρη ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Εσπανιόλ μέχρι το 2012, βάζοντας ρήτρα αποδέσμευσης 12 εκατ. ευρώ!Το συγκεκριμένο σενάριο, βέβαια, είναι ένα απ’ τα πολλά που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες 48 ώρες και θα πρέπει να περιμένουμε τις πρώτες κινήσεις του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι, για να δούμε αν ευσταθεί…

championsday.gr

IN

Ο Βαλβέρδε θέλει να φέρει μαζί του στον Ολυμπιακό τον Ουρτάδο


Αθήνα

Μόλις ένα 24ωρο έχει περάσει από την ημέρα που ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται επίσημα στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και η μεταγραφολογία έχει... ανάψει για τα καλά! Οπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «Sport», o 44χρονος προπονητής θέλει να πάρει μαζί του στους «ερυθρόλευκους» τον 27χρονο Ισπανό αμυντικό χαφ της Εσπανιόλ, Μοϊσές Ουρτάδο.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την Τετάρτη (28/5) στο προπονητικό κέντρο της καταλανικής ομάδας, στη Σαν Αντρια, και ο Βαλβέρδε συζήτησε μαζί του το ενδεχόμενο να τον ακολουθήσει στο Λιμάνι, καθώς ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιδιά στην Εσπανιόλ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ουρτάδο την Πέμπτη θα επικοινωνούσε με τον ατζέντη του για να συζητήσουν το ενδεχόμενο της «μετακόμισης» στον Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ουρτάδο από τη μία δεσμεύεται με συμβόλαιο από την Εσπανιόλ μέχρι το 2012, το οποίο ανανέωσε πέρυσι, ενώ από την άλλη, η ρήτρα για την παραχώρηση του ανέρχεται στα 12 εκ. ευρώ, ποσό απαγορευτικό για τον Ολυμπιακό.

Φυσικά, όσο περνάνε οι μέρες, τόσα περισσότερα ονόματα από την Ισπανία θα ακούγονται, αλλά τα πάντα προς το παρόν είναι σε επίπεδο φημολογίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Ισπανοί, βοηθοί του Βαλβέρδε θα είναι οι Γιον Ασπιάθου και ο γυμναστής Γκονθάλο Αμπάντο. Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Αθήνα και πιθανότατα την Τρίτη (3/6) θα παρουσιαστεί και επίσημα. Πλην του Βαλβέρδε, στην Αθήνα θα έρθει και ο Χοσέ Σεγκούρα για να κατατοπίσει τον αντικαταστάτη του, κάτι που είχε προαναγγείλει ο μέχρι πρότινος τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

IN.GR

KERDOS


Ουρτάδο: Δεν ξέρω τίποτα για Ολυμπιακό, αλλά όλα μπορούν να συμβούν


Άγνοια για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού προς το πρόσωπό του δήλωσε ο Μοϊσές Ουρτάδο.



Ο 27χρονος αμυντικός μέσος της Εσπανιόλ ρωτήθηκε για όσα λέγονται μετά την έλευση του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό και έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν γνωρίζει κάτι. Από τα λεγόμενά του πάντως, άφησε να εννοηθεί πως θα τον ενδιέφερε η προοπτική να ακολουθήσει στην Ελλάδα τον μέχρι πρότινος προπονητή του.
«Για να γίνει κάτι θα πρέπει να αναμειχθούν όλες οι πλευρές. Όλα μπορούν να συμβούν, αν μείνουν όλοι ικανοποιημένοι, όμως, δεν ξέρω τίποτα για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού», τόνισε χαρακτηριστικά στη «Marca» ο Ουρτάδο, ο οποίος ήταν το αγαπημένο παιδί του Βαλβέρδε, στα δύο χρόνια της κοινής τους θητείας στην Εσπανιόλ.

Το αν ισχύει ή όχι το «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον για τον Ισπανό μέσο, θα το ξέρουμε στο άμεσο μέλλον, αφού ο Βαλβέρδε αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και θα ξεκινήσει τις επαφές με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για τα μεταγραφικά. Μέχρι στιγμής τόσο ο ίδιος, όσο και από την πειραϊκή ΠΑΕ ξεκαθαρίζουν πως δεν έχει γίνει καμία απολύτως κουβέντα για υποψήφιους στόχους.

Η περίπτωση του Ουρτάδο πάντως, είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2012 με την Εσπανιόλ, με ρήτρα ύψους 12 εκ. ευρώ σε περίπτωση αποχώρησής του.

kerdos.gr