miércoles, 17 de octubre de 2007

MOISÉS HURTADO: `DISSABTE HEM D´ESTAR AL 200%´

El jugador espanyolista desconfia de les valoracions negatives sobre el joc madridista.

Poques novetats en l´entrenament d´aquest matí, l´últim sense els internacionals convocats per Espanya i Lola Smiljanic, concentrat amb Sèrbia. Cap indici ens dóna a conèixer pistes sobre una de les incògnites de la setmana, la de si Iván de la Peña serà convocat pel partit de dissabte; probablement, el mister espanyolista Ernesto Valverde s´estima més esperar per valorar en quin estat arriba Smiljanic i decidir si s´ha de forçar la màquina per comptar amb "Lo Pelat", o fins i tot si l´acaba incloent en el grup d´escollits per tal d´afavorir la seva reincorporació al grup i donar-li oportunitat de tornar a viure la dinàmica pròpia de la previa als partits. Qui es continua exercitant al marge del grup és Ángel Martínez, que sembla no acabar d´evolucionar amb la rapidesa desitjada en la seva lesió, i sembla estar descartat per jugar dissabte.

Un cop acabada aquesta rutinària sessió preparatòria, ha comparegut davant els mitjans Moisés Hurtado. El migcampista manifesta que és molt important per a l´equip "mantenir aquesta dinàmica tan bona que portem, i esperem seguir així, tot i que serà un partit complicat". Hurtado no acaba d´entendre les opnions que critiquen el joc de l´equip blanc: "Què no juga bé? És un concepte diferent per a cada persona, per a mí jugar bé és crear ocasions i que no te les facin. Han tingut partits bons i altres de no tan bons, no tenen fluidesa en el joc, cosa gens normal en el Madrid. Però estan treient els partits endavant". Sobre la possible baixa de Guti, Moisés ha manifestat la seva admiració pel jugador blanc: "La baixa de Guti seriaimportant perquè els hi dóna quelcom de diferent al seu joc, és especial i desequilibrant, però també cal dir que tenen plantilla per cubrir la baixa".

Hurtado és conscient de que ocupa una posició al camp molt important per a Valverde, que ha manifestat durant la setmana la seva preocupació per com cubrir aquesta demarcació en concret: "No em sento una peça indispensable davant d´aquests problemes, tots hem de possar una mica de nosaltres mateixos i Valverde sabrà com presentar una solució acurada". I tot, per seguir mantenint la bona línia de joc i resultat dels espanyolistes, que ha portat a que l´Espanyol esdevingui l´equip de moda al futbol nacional: "Està clar que la dinàmica possitiva, si s´allaraga, és molt millor. Hem de seguir dalt de tot. Potser ha vingut pel tema de la selecció. Però no oblidem que ja es va criticar l´equip al començament, hem d´estar amb els peus a terra per tal de seguir jugant bé i treure resultatats".

Curiosament, Moisés pensa que en partits com aquest l´afeccionat és menys exigent que si es juga contra equips considerats petits: "Tots els partits són bons per demostrar que estem jugant bé. En partits contra equips grans, la gent exigeix menys, estem menys presionats, és un partit on la gent va amb emoció i no existeix tanta exigència per guanyar. Això pot anar en contra, o a favor nostre". El jugador ha volgut justificar les paraules del president madridista Ramón Calderón, on oblidava reconèixer els mèrits dels seleccionats blanc i blaus en el partit contra Dinamarca: "Cadascú escombra cap a casa seva, aquí parlem dels nostres, i és normal que el president del Madrid parli dels seus".

Per acabar la seva compareixença davant els mitjans, Hurtado no creu que el partit de la passada campanya, on el Madrid es va endur la victòria malgrat ser molt inferior en el seu joc, sigui cap referent, però si pensa que poden extreure´s conseqüències profitoses: "va ser un partit molt lleig, ells van aprofitar la seva única ocasió, però si ens ha de servir per ser conscients de que hem d´estar concentrats al 200% perquè ens la poden liar en qualsevol moment. Cada estrella del Madrid aporta una mica, és un equip que encara està fent-se i va guanyant solidesa partit rera partit. Tenen encara marge de millora".

Pericosonline